Hlavní obsah

Účast Astany na Giru je jistá, tým pojede v nejsilnější sestavě

LAUSANNE

Kazašská cyklistická stáj Astana se definitivně může koncentrovat na start v prestižním závodě Giro d'Italia. V neděli potvrdili organizátoři slavných etap, že stáj s dopingovým stínem z minulosti byla oficiálně pozvána na start, který se uskuteční už za šest dní.

Článek

Podle sportovního ředitele týmu Alaina Gallopina pojede Astana v nejsilnějším možném složení, tedy i s vítězem loňské Tour de France Albertem Contadorem, čerstvým vítězem závodu Kolem Romandie Andreasem Klödenem či elitním americkým jezdcem Levim Leipheimerem.

"Není lehké se rychle přeorientovat na start v takovém závodu. Ale během sezóny jsme se museli s podobnými situacemi vypořádat. Nyní je jasné, že jedeme do Itálie vyhrát," oznámil Gallopin.

O špatnou pověst Astany se postaral především skandál její největší hvězdy Alexandra Vinokurova, jenž byl pozitivně testován loni na Tour de France. Astana letos nebyla na tento nejdůležitější závod roku pozvána a její lídr Contador tak nebude mít možnost obhajovat loňské prvenství. V únoru ji nezařadilo na původní seznam pozvaných stájí ani vedení Gira, elitní jezdci naopak mohou startovat na španělské Vueltě.

Reklama

Související témata: