Hlavní obsah

Domácí Bennati vyhrál na Giru etapu s hromadným dojezdem

MILAZZO

Domácí cyklista Daniele Bennati vyhrál v hromadném spurtu třetí etapu 91. ročníku Gira d'Italia. Růžový trikot zůstal po pondělních 221 kilometrech v držení jeho krajana Franka Pellizottiho.

Článek

Sedmadvacetiletý spurtér Bennati ze stáje Liquigas nedal v cílové rovince v sicilském městě Milazzo soupeřům šanci a nechal za sebou Němce Erika Zabela, Danila Honda a Thomase Fothena. "Už jsem vyhrál etapu na Tour de France i na Vueltě, ale až do dneška ještě ne na Giru. Takže jsem maximálně spokojený," řekl vítěz.

O úspěch se po většinu pondělní etapy marně snažila šestičlenná skupina, v níž byl i slovenský cyklista Matej Jurčo. Třicet kilometrů před koncem však po 140 kilometrech uprchlíky dostihl peloton a i přes ojedinělé pokusy o únik už dojelo hlavní pole pohromadě.

70 km před cílem skončily na zemi tři desítky jezdců

Stejně jako v předchozí etapě se ani v pondělí nevyhnuly cyklistům těžké pády. Zhruba 70 kilometrů před cílem skončily na zemi v jednu chvíli až tři desítky jezdců. Nedělní vítěz Riccardo Ricco si při pádu poranil levou ruku, ale etapu v bolestech dokončil.

To se však nepoštěstilo známému Australanovi Bradleymu McGee, jenž se připletl do další hromadné nehody a letošní Giro pro něj skončilo odvozem do nemocnice se zlomenou klíční kostí.

V úterý se peloton Gira přesune z ostrova Sicílie na pevninu, cyklisty čeká 183 kilometrů z města Pizzo Calabro do Catanzaro Lungomare.

GIRO D´ITALIA - 3. etapa (208 km):
1. Bennati (It.) 5:37:01, 2. Zabel, 3. Hondo, 4. Fothen (všichni Něm.), 5. Loddo (It.), 6. K. Fernandez (Šp.), 7. Dall'Antonia (It.), 8. Perez Arango (Kol.), 9. Cavendish (Brit.), 10. Gatto (It.), ...78. Raboň (ČR) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Pellizotti (It.) 11:52:17, 2. Vandevelde (USA) -1, 3. Di Luca -7, 4. Possoni, 5. Nibali (všichni It.) oba -8, 6. Sörensen (Dán.) -17, 7. Sjucov (Běl.) -18, 8. Savoldelli -19, 9. Noe -22, 10. Gasparotto (všichni It.) -25, ...116. Raboň -7:45.

Reklama