Hlavní obsah

Sáblíková suverénně vyhrála pohárový závod v cyklistické časovce

HRADEC KRÁLOVÉ

Rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková opět potvrdila, že se jí daří i na kole. Vítězka Světového poháru na dlouhých tratích a mistryně světa na 5000 metrů suverénně ovládla sobotní závod Českého poháru v časovce v Hradci Králové. Sáblíková porazila na 21 km dlouhé trati druhou Kateřinu Špidlenovou o více než dvě minuty.

Článek

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka se na východě Čech představila podruhé. Před rokem zde obsadila druhé místo, letos však i díky slabší konkurenci neměla vážnější soupeřku. "Čekala jsem, že tady bude více závodnic a trochu jsem z toho byla rozčarovaná. Nic se s tím ale nedá dělat. Hlavní bude stejně až mistrovství republiky, které se uskuteční za měsíc," řekla Sáblíková. Dokázala porazit i nejlepšího kadeta (mladšího dorostence), což na cyklistických závodech nebývá zvykem.

V ženské kategorii se představilo jen sedm cyklistek. I proto, že ve stejný den se konal závod Českého poháru horských kol. "Myslela jsem, že tady bude alespoň Jarmila Machačová, ale ani ona nedorazila. Slyšela jsem, že menší počet startujících byl i proto, že některé cyklistky závodí v zahraničí," podotkla nejlepší česká sportovkyně loňského roku, která příští týden oslaví 21. narozeniny.

Dobrý pocit

Ze svého výkonu měla Sáblíková dobrý pocit. "Jelo se mi celkem dobře. Hlavně první část tratě. Po obrátce to bylo už horší. Na to, že jsem ale týden netrénovala, to bylo slušné. Navíc jsem letos poprvé závodila na novém silničním speciálu, který mi přivezli až v pátek," uvedla bronzová medailistka z loňského evropského šampionátu v časovce v kategorii do 23 let. Kouč Novák ji musel brzdit, aby se příliš nehnala. "To jsem ani nezaregistrovala," usmívala se závodnice ze Žďáru nad Sázavou.

Sáblíková vyhrála přesto, že není zdravotně zcela v pořádku. Trénink musela vynechat proto, že měla problémy s nataženými postranními vazy v koleně. "Při závodě to ale bylo dobré. Koleno začalo bolet asi až čtyři kilometry před cílem. Do té doby jsem nic nevnímala. Možná i proto, že mě už bolely nohy," uvedla Sáblíková, která se v Hradci představí i v neděli. Společně s Danou Fialovou je přihlášena do časovky dvojic.

Reklama