Hlavní obsah

Cesar zaskočil lídry a vyhrál závod Kolem Katalánska

BARCELONA

Cyklistický závod Kolem Katalánska vyhrál překvapivě španělský jezdec Gustavo Cesar, který si zajistil celkové prvenství druhým místem v nedělní závěrečné etapě. Osmadvacetiletý cyklista vybojoval životní úspěch díky úspěšnému úniku, do kterého se pustil v průtrži mračen osm kilometrů před cílem 122 kilometrů dlouhé trasy spolu s krajanem Josém Luisem Carraskem.

Článek

Carrasco si dojel pro etapové vítězství a Cesarovi stačilo druhé místo k tomu, aby se posunul z průběžné páté pozice na první. Druhý Kolumbijec Rigoberto Uran ztratil 16 sekund. Třetí skončil Francouz Remi Pauriol, který před poslední etapou vedl.

"Jezdci, co byli vpředu celkového pořadí, si nevšimli, že jsem ujel. Tohle je nejdůležitější vítězství pro mě i celý náš tým. Bylo to náročné, jsem úplně vyčerpaný, ale s Carraskem jsme si to zasloužili," řekl člen stáje Karpin-Galicia, jehož největším úspěchem dosud byla vyhraná etapa v závodu Kolem Portugalska.

Závod Kolem Katalánska patřil do seriálu ProTour, který nadále vede Ital Damiano Cunego.

Kolem Katalánska - 6. etapa (122,1 km):
1. Carrasco 2:20:38, 2. Cesar stejný čas, 3. Ventoso (všichni Šp.), 4. Kušinskij (Běl.), 5. Gonzalo (Šp.), 6. Di Gregorio (Fr.) všichni -7.
Konečné pořadí:
1. Cesar 24:29:22, 2. Uran (Kol.) -16, 3. Pauriol (Fr.), 4. Jufre oba -21, 5. Navarro -23, 6. Zubeldia (všichni Šp.) -28.
Pořadí ProTour:
1. Cunego (It.) 73 bodů, 2. Greipel (Něm.) 62, 3. Contador (Šp.) 58, 4. Dekker (Niz.) 54, 5. Klöden (Něm.) 53, 6. Devolder (Belg.) 50, ...12. Kreuziger (ČR) 40.

Reklama

Související témata: