Hlavní obsah

Cyklisté v Lidicích pojedou opět na čas a ne na body

PRAHA

Sedmdesát cyklistů se ve čtvrtek postaví na start 43. ročníku etapového závodu Lidice, který začne kritériem v ulicích Příbrami. Nejstarší etapový závod v tuzemsku se drží tradiční trasy i termínu a po loňském experimentu s bodovacím systémem se vrací ke klasické časové klasifikaci.

Článek

"Bodovací systém jsme zavedli, aby cyklista, který vzdá v jedné etapě, mohl v závodě pokračovat. Ale protože je nespravedlivý vůči aktivním jezdcům, rozhodli jsme se vrátit k časovému," vysvětlil ředitel závodu Zdeněk Fous z pořádajícího CK Windoor's Příbram.

Druhá a třetí etapa povedou náročným kopcovitým terénem na Příbramsku a v okolí hradu Křivoklát, závod uzavřou Lidické okruhy. Na peloton čeká celkem 492 kilometrů.

K favoritům budou patřit jezdci nejlepší české stáje PSK Whirlpool Author, kteří před rokem obsadili všechna medailová umístění. Zvítězil Martin Mareš před Reném Andrlem a Petrem Benčíkem. Konkurovat by jim měli závodníci německých stájí z Řezna a Gery a domácích celků Sparty Praha, Dukly Praha, Favoritu Brno a národního týmu cyklokrosařů.

Program:
29. května - 1. etapa: Příbramské okruhy (84 km)
30. května - 2. etapa: Příbram - Lidice (154,4 km)
31. května - 3. etapa: Křivoklátská (154,7 km)
1. června - 4. etapa: Lidické okruhy (99 km)

Reklama

Související témata: