Hlavní obsah

Vítězství na Pražských schodech bude obhajovat Švéd Kessiakoff

PRAHA

Patnáctý ročník exhibičního závodu horských kol Pražské schody se uskuteční 25. června již tradičně na Malé straně. Prestižního podniku se zúčastní také pět zahraničních hvězd, chybět nebude ani loňský vítěz Švéd Fredrik Kessiakoff. Na start hodinového závodu se postaví také kompletní česká špička v čele s olympionikem Jaroslavem Kulhavým.

Článek

Největším favoritem je vítěz posledních dvou ročníků Švéd Fredrik Kessiakoff, držitel cenných kovů z mistrovství světa i Evropy. Počítat se bude muset i se Švýcarem Florianem Vogelem, Cedricem Ravanelem z Franice, Roelem Paulissenem z Belgie či nováčkem Adamem Craigem z USA.

Nejvíce prvenství na Pražských schodem zatím vybojoval olympijský vítěz ze Sydney Francouz Miguel Martinez, který v loňském roce právě na Malé straně ukončil svoji bohatou závodnickou kariéru. Martinez v Praze vyhrál v letech 2000, 2001 a 2004.

Na závodníky čeká sjezd 189 schodů

Trať závodu je již tradičně vedena uličkami Malé strany a Hradčan. Unikátní je zejména sjezd celých 189 schodů, který dává závodníkům a jejich bikům hodně zabrat. Pojede se na hodinu a jedno kolo, což znamená přibližně 17 – 20 1250metrových okruhů. Celý závod se jede jako součást projektu Kolo pro život, největšího domácího seriálu závodů horských kol pro všechny výkonnostní i věkové kategorie.

Celý program začne v 15:30, hlavní závod startuje v 18:00 a celý jej vůbec poprvé vysílá přímým přenosem Česká televize.

Reklama