Hlavní obsah

Na domácím šampionátu v silniční cyklistice pojede Huříková i Sáblíková

PRAHA

Na konci června pořádá CK RBB Invest Jindřichův Hradec mistrovství České a Slovenské republiky v silniční cyklistice. V rámci mistrovství se pojedou tři závody. Časovka družstev a dvojic v Nové Bystřici, časovka jednotlivců v Třeboni a silniční závod jednotlivců v Jindřichově Hradci. Všechny závody se pojedou v centrech měst, což ocení především diváci.

Foto: mtvs.cz/Jan Němec

Česká cyklistka Tereza Huříková během časovky

Článek

„Je to společné mistrovství pro Českou a Slovenskou republiku. Celá akce je rozdělena do třech měst z důvodu její náročnosti,“ řekl na středeční tiskové konferenci Jan Hájek, ředitel závodu. „Snažili jsme se přizpůsobit cyklistiku lidem, a proto jsou všechny starty situovány do centra měst. Asi budeme trochu kritizování ze stran týmů a samotných závodníků,“ odůvodnil rozhodnutí Hájek. Nebude to však nijak výjimečné. V centrech měst se jezdí i některé etapy nejprestižnějšího cyklistického závodu Tour de France.

Závodům vyšly vstříc i pořádající města, policie či hasiči. Celá akce je hodně náročná také na pořadatelskou službu. „Jen na Jindřichův Hradec bylo potřeba sehnat 51 pořadatelů, což byl trošku problém, ale podařilo se nám to zvládnout,“ nechal se slyšet hlavní pořadatel Miloš Šimon a doplnil, že trať bude kompletně uzavřená v obou směrech. Na trasu závodu budou moci pouze některé autobusy, které však projedou za doprovodu pořadatelů nebo policie.

Mistrovství se zúčastní celá česká špička

Mistrovství by se měla zúčastnit kompletní česká špička včetně olympioniček Terezy Huříkové a Martiny Sáblíkové, nebudou chybět ani Hruška, Andrle, Kadlec, Kaňkovský a další.

V Nové Bystřici se 24. června od 15 hodin pojede časovka družstev v mužském podání a ženy s juniorkami pojedou závod dvojic. Na cyklisty bude čekat 26 km dlouhá trať. Ženy a juniorky si ji projedou jednou, junioři dvakrát a muži třikrát, absolvují tedy 78 km.

Ve čtvrtek 26. června se v Třeboni od 15 hodin uskuteční časovka jednotlivců. Na závodníky čeká jeden dvacetikilometrový úsek, jen muži ho projedou dvakrát. Poslední závod se uskuteční v Jindřichově Hradci. Na programu bude silniční závod jednotlivců v podání žen, juniorek a juniorů v sobotu 28. června od 10 hodin a o den později ve stejnou dobu uzavřou program mistrovství muži, kteří se poperou s deseti 19,5kilometrovými okruhy.

Reklama