Hlavní obsah

Kreuziger je po čtvrtečním třetím místě ve Švýcarsku celkově druhý

Cyklista Roman Kreuziger skončil ve čtvrteční šesté etapě závodu Kolem Švýcarska na třetím místě a v průběžném pořadí mu patří již druhá příčka. Na vedoucího Kima Kirchena z Lucemburska ztrácí tři etapy před koncem 27 sekund.

Článek

Český člen stáje Liquigas se držel v závěrečných fázích 188 kilometrů dlouhé etapy do Verbieru v hlavní skupině favoritů, která nechala vpředu skupinku uprchlíků. Jejich náskok se při závěrečném stoupání rozplynul a o prvenství si to rozdali jezdci z čela průběžného pořadí.

Na závěrečný nástup Kirchena nedokázal reagovat dosavadní lídr Igor Antón a musel se rozloučit se žlutým trikotem. Naopak mezi nejlepší trojicí se udržel Kreuziger, jehož vedle Kirchena předjel v samém závěru také německý favorit Andreas Klöden.

Rozhodnutí v tradiční generálce na Tour de France přinese pravděpodobně horská časovka, která je na programu v sobotu. Dvaadvacetiletý český jezdec už letos dokázal dojet druhý na etapovém závodu Kolem Romandie, který rovněž patří do elitního seriálu ProTour.

6. etapa (188 km) závodu kolem Švýcarska:
1. Kirchen (Luc.) 5:29:23, 2. Klöden (Něm.) stejný čas, 3. Kreuziger (ČR) -6, 4. Ivanov (Rus.) -12, 5. Devolder (Belg.), 6. A. Schleck (Luc.) oba -20.
Průběžné pořadí:
1. Kirchen 26:54:31, 2. Kreuziger -27, 3. Antón (Šp.) -33, 4. Devolder -46, 5. Lövkvist (Švéd.) -56, 6. Klöden -58.

Reklama