Hlavní obsah

Projekt Kolo pro život posbíral 80 kilogramů látek na šití roušek

Praha

Když nemůže bavit tisíce cyklistů, tak Kolo pro život pomáhá. Organizátoři celorepublikového projektu závodů horských kol pro širokou veřejnost představitelům Českého červeného kříže darovali 80 kilogramů látek a bavlněného materiálu pro šití roušek, navíc budou pro jeho dobrovolníky týden zajišťovat obědy.

Foto: Kolo pro život

Kolo pro život a Český červený kříž pomáhají společně v boji proti pandemii koronaviru.

Článek

Zástupci populárního cyklistického seriálu, který spoluvlastní legendární brankář Petr Čech a tradičně se ho účastní i přední čeští sportovci jako Ondřej Synek, Martina Sáblíková či bikerská elita zastupovaná jmény jako Kristián Hynek nebo Ondřej Cink, v minulých dnech uspořádali veřejnou sbírku a v pondělí 30. března v Praze na Mariánském náměstí předali nashromážděný materiál. Ten bude Český červený kříž dále distribuovat na konkrétní místa, kde dobrovolníci z celého Česka šijí roušky, kterých je mezi občany stále nedostatek.

„Jsme velmi rádi a děkujeme za iniciativu organizačního týmu Kolo pro život, která vedla k nápadu uspořádat sbírku látek a pomoci tak ve spolupráci s Českým červeným křížem všem, kterým se roušek nedostává," řekla Miroslava Jirůtková, vedoucí programového oddělení Úřadu Českého červeného kříže.

Jako poděkování všem dobrovolníkům, kteří v této době pomáhají v terénu, bude také Kolo pro život celý týden vozit do Operačního stanu Českého červeného kříže padesát obědů denně a bude tak zásobovat ty, kteří sice nejsou vidět v médiích, ale jejich ochota a pomoc je obrovská.

„Přemýšleli jsme, jak se v této nelehké době zapojit do veřejného života. Naším záměrem bylo pomoci tam, kde nezištní lidé zcela automaticky a přirozeně podávají pomocnou ruku těm druhým, lidem, kteří si velmi často nemohou pomoci sami, ať už starším nebo nemocným," vysvětluje Jakub Mašata z organizačního týmu Kolo pro život. „Dobrovolníci Českého červeného kříže jsou přesně tou skupinou lidí, kteří každý den v terénu bez nároku na odměnu pomáhají seniorům a zranitelným skupinám osob a jsou tak dalšími hrdiny dnešní doby," dodává.

„Práce dobrovolníků a všech, kteří v této nelehké situaci pomáhají a podporují naši činnost, si velmi vážíme a patří jim náš dík," uzavírá Jirůtková.

Reklama