Hlavní obsah

Paulissen kraloval na Pražských schodech

Jan CíchaSport.cz

Belgický cyklista Roel Paulissen vyhrál jubilejní 15. ročník exhibičního závodu na horských kolech Pražské schody. Druhé místo obsadil český olympionik Jaroslav Kulhavý a pro bronzovou medaili si za hustého deště dojel Jan Škarnitzl.

Článek

Celý závod hodně ovlivnily rozmary počasí. Už před startem se začaly stahovat mračna a zhruba po půlhodině závodu začalo pršet. Slabý deštík se znenadání změnil v obrovský liják, který donutil pořadatele ke zkrácení závodu. Ten se měl původně jet na jednu hodinu a jedno kolo, ale nakonec z toho byl přibližně pětačtyřicetiminutový podnik.

V době, kdy pořadatelé oznámili jezdcům, že vjíždějí do posledního kola, jezdila na čele pětičlenná skupina jezdců, která také svedla souboj o vítězství. Nejvíce sil měl v závěru Belgičan Roel Paulissen, který dokázal odrazit atak dvojice Kulhavý – Škarnitzl. Vítěz posledních dvou ročníků Švéd Fredrik Kessiakoff skončil až na osmém místě.

Nad počasím se v cíli pozastavil i druhý v pořadí. "Takový závod jsem ještě nezažil. Při startu sluníčko a vedro, v závěru liják, který znemožňoval prakticky závodit,“ řekl krátce po dojezdu Kulhavý a doplnil: „Jsem rád, že jsem nespadl, jsem rád za druhé místo.“

Pražské schody:
1. Paulissen (Belg.) 46:27, 2. Kulhavý (Michelin Specialized), 3. Škarnitzl (dimp Giant) oba -1, 4. Vokrouhlík (Factor Bike team) -2, 5. Ježek (Spinning MB) -10, 6. Craig (USA) -20.

Reklama