Hlavní obsah

Kratochvíla vyhrál čtyřetapový cyklistický závod Vysočina

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Ve dvanáctém ročníku mezinárodního cyklistického čtyřetapového závodu Vysočina zvítězil Jakub Kratochvíla z CK Příbram s náskokem 46 sekund před Tomášem Okrouhlickým ze Sparty. Závěrečnou čtvrtou etapu o délce 162 kilometrů na okruzích mezi Žďárem nad Sázavou, Třemi Studněmi a Novým Městem na Moravě vyhrál Jan Fiala z Veloservis teamu.

Článek

Na konečném pořadí už ale poslední etapa nic nezměnila. Po 80 kilometrech ujeli z pelotonu společně s Fialou dva Nizozemci Aandelwiel a Gooymanch a trojice postupně získala téměř dvouminutový náskok. Dvacet kilometrů před cílem ztratil síly i kontakt Gooymanch a Fialovi se podařilo v závěru získat bezpečný náskok před Aandelwielem.

Peloton se všemi favority přijel do cíle se ztrátou 57 sekund. "Z vítězství mám po nevydařeném vstupu do sezony radost a znamená pro mě velké psychické povzbuzení. V dnešní etapě jsem si už hlídal pouze soupeře, kteří mě mohli ohrozit v celkové klasifikaci," řekl v cíli vítězný Kratochvíla.

ZÁVOD VYSOČINA - 4. etapa (162 km):
1. Fiala (Veloservis team) 4:20:21, 2. Aandelwiel (Niz.) -18, 3. Boubal (Ratisbona Řezno), 4. Krotký (Sparta), 5. Gniot (Něm.), 6. Lukáš (Favorit Brno) všichni -57.
Konečné pořadí:
1. Kratochvíla (CK Příbram) 14:53:07, 2. Okrouhlický -46, 3. Krotký (oba Sparta) -1:16, 4. Boubal -1:19, 5. Čer (Veloservis team) -1:21, 6. Vejmelka (Cube team) -1:27.

Reklama

Související témata: