Hlavní obsah

Kreuziger po časovce: Bylo to celkem slušné

Jediný český zástupce v letošním cyklistickém závodu Tour de France Roman Kreuziger byl s čtyřiatřicátým místem ve čtvrté etapě, kterou byla téměř třicet kilometrů dlouhá časovka, poměrně spokojen. "Kdybych byl o deset míst lepší, bylo by to veselejší, ale nemám důvod být zklamaný," řekl mimo jiné Kreuziger po úterní etapě.

Článek

Jak jste spokojen? Na Schumachera jste ztratil necelé dvě minuty.

Tak nějak jsem to čekal. Kdybych byl o deset míst lepší, bylo by to veselejší, ale nemám důvod být zklamaný. Je to celkem slušný výsledek.

Vítězstvím v časovce na závodě Kolem Švýcarska jste spoustu fanoušků namlsal...

Jenže tam to byla horská časovka na normálním kole. Jelo se hodinu do kopce, tady nějakých 35 minut v trochu zvlněném terénu.

Měl jste nějakou krizi?

To ne, ale po úvodních etapách na rovině mi trochu chyběla síla v nohách. A taky foukal dost silný protivítr. Těm, kteří jeli později, už tolik ne.

Překvapil vás vítězstvím Schumacher?

On tyhle časovky umí. Já ho určitě řadil mezi velké favority. Vepředu byli asi všichni, kteří tam být měli, nikdo mě vyloženě nepřekvapil.

Co vaše další plány?

Mít po první časovce v celkovém pořadí ztrátu dvě a půl minuty, to určitě není špatné. Pořád platí, že na celkové pořadí tolik nekoukám, ale rád bych se ukázal v nějaké horské etapě.

Reklama

Související témata: