Hlavní obsah

Cyklistický závod Kolem Švýcarska byl bez náhrady zrušen

Z kalendáře cyklistické WorldTour pro letošek vypadl závod Kolem Švýcarska. Pořadatelé o jeho zrušení v době koronavirové pandemie informovali s dvouměsíčním předstihem, o náhradním termínu generálky na Tour de France neuvažují. Mezinárodní unie UCI zatím oficiálně pozastavila sezonu do 1. června, Kolem Švýcarska mělo začít o týden později.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Dalším zrušeným závodem elitní série WorldTour je etapový závod Kolem Švýcarska - ilustrační foto.

Článek

"Nechceme ho odložit do jiné části sezony, protože to z logistických a ekonomických důvodů nelze provést. Jsme však přesvědčeni, že je to nejlepší možné řešení, aby měli všichni účastníci, fanoušci i partneři jasno ohledně plánování," řekl Olivier Senn, ředitel závodu, který měl mít letos 84. ročník.

Kolem Švýcarska je pro peloton tradičně poslední prověrkou před Tour de France. O osudu Staré dámy během krize způsobené nemocí Covid-19 a při zavřených hranicích ve většině zemí zatím rozhodnuto nebylo. Nejslavnější etapový závod má začít 27. června.

Z akcí WorldTour byl zatím bez náhrady zrušen jen závod Kolem Romandie. Ostatní byly odloženy s nadějí, že by se pro ně mohl ještě najít jiný termín.

Reklama