Hlavní obsah

Kreuziger: Krize přišla v nevhodnou chvíli

Pondělní královská etapa Tour de France s proslulým třicetikilometrovým stoupáním na Tourmalet nevyšel českému jezdci Romanu Kreuzigerovi. Necelých pět kilometrů pod vrcholkem ztratil kontakt s pelotonem a do cíle nakonec dorazil na 24. místě. "Tourmalet mi nesedl, bylo to hodně utrápené. Ale Tour je ještě dlouhá," řekl Kreuziger po desáté etapě deníku Právo.

Článek

Jak jste se cítil?

Bohužel jsem si vybral první den krize a přišla v nejméně vhodnou chvíli. V jedné z nejtěžších etap, kde jsem chtěl jet na výsledek a rvát se s nejlepšími. To se nedá nic dělat. Někdy to přijde v etapě na rovině, jako se mi to stalo třeba v závodě Kolem Švýcarska. Tam to není tolik znát. V horách ty ztráty narůstají rychle.

Třicetikilometrové stoupání na Tourmalet jste nikdy v životě nejel a právě tam jste začal ztrácet.

Tourmalet mi nesedl, bylo to takové hodně utrápené. Ale na druhou stranu to s mým jménem v pořadí nějak drasticky nezamíchalo a Tour je ještě dlouhá. Ta krize potká skoro každého.

Jak jste se cítil v závěrečném stoupání?

To už jsem jel skoro na pohodu. Jeli jsme s Pereirem a Monfortem. Tahali hlavně oni.

Ve vaší skupině byli i Valverde s Cunegem, kteří pak trochu odjeli.

Já tam asi mohl být s nimi, ale bál jsem se, abych na tom neprodělal. Mohlo mi úplně dojít a takhle jsme si jeli v klidu svoje tempo. Valverde ani Cunego na nás moc nenajeli.

Lídrem závodu je Australan Evans, který ošklivě upadl v neděli.

Určitě je z toho otřesen, ráno prý měl ještě teplotu. Fränk Schleck na něj v pondělí najel skoro dvě minuty, takže určitě ten pád zaplatil. Taky nebyl ve své kůži. Ale myslím, že mu den volna přijde vhod a hrozí, že už z něj ten žlutý trikot nikdo nesundá.

Jak se na volno těšíte vy?

Přijde vhod, ale stejně pojedeme aspoň tři hodiny na kole.

Reklama