Hlavní obsah

Stáj Saunier Duval propustila kvůli dopingu Ricca a Piepoliho

NIMES

Vedení stáje Saunier Duval propustilo jednoho z dopingových hříšníků letošní Tour de France Riccarda Ricca a jeho kolegu Leonarda Piepoliho. Podle prohlášení vedení opouštějí italští cyklisté tým kvůli dopingovým praktikám.

Článek

"Týmový manažer Mauro Gianetti provedl interní vyšetřování a vzhledem k jeho výsledkům ztratil v oba jezdce důvěru. Proto se rozhodl je propustit," řekl v pátek agentuře Reuters David Garcia, mluvčí stáje, která po Riccově pozitivním nálezu celá odstoupila z Tour. "Oba byli vyhozeni kvůli užívání dopingu," dodal.

Vítěz dvou etap na letošní Tour Ricco byl pozitivně testován na krevní doping EPO po čtvrté etapě. Společně s Piepolim byl propuštěn krátce poté, co dnes francouzský deník L'Équipe zveřejnil informaci, že vedle Ricca měl po čtvrté etapě údajně pozitivní test ještě minimálně jeden z jezdců stáje Saunier Duval.

Třetí generace krevního dopingu EPO

Podle informací listu šlo o přípravek CERA, který je třetí generací krevního dopingu EPO. V centru podezření se ocitli zejména Piepoli a Juan José Cobo Acebo, kteří skončili na prvních dvou místech v nejtěžší pyrenejské etapě.

Ricco v pátek navíc stanul před soudem. Podle agentury AP byl propuštěn z vazby a předběžně obviněn z manipulace s jedovatými látkami. Podle francouzských zákonů mu hrozí až dva roky vězení.

"Přespal jsem v cele a pak mě vyslechli. Prohledali všechny moje věci, ale kromě tradičních vitamínů nic nenašli, tak se rozhodli mě poslat domů," řekl agentuře AP Ricco s tím, že v sobotu se setká s právníkem a začne s ním pracovat na své obhajobě. Propuštění z týmu prý Ricca nepřekvapilo. "Je to normální. Minimum, které musí stáje podle regulí udělat. Ale já se vrátím. A budu silnější než dřív," dodal.

Vedle Ricca byli na letošní Tour na krevní doping EPO pozitivně testováni také Španělé Manuel Beltrán a Moises Duenas Nevado.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články