Hlavní obsah

Kazach Fofonov je čtvrtým dopingovým hříšníkem Tour de France

PAŘÍŽ

Čtvrtým dopingovým hříšníkem letošní Tour de France je kazašský cyklista Dmitrij Fofonov. Krátce po dojezdu závěrečné 21. etapy Francouzská antidopingová agentura (AFLD) oznámila, že devatenáctý muž celkového pořadí měl pozitivní test na zakázanoý stimulant.

Článek

O předchozí dopingové případy se postarali Španělé Manuel Beltrán, Moises Duenas a Ital Riccardo Ricco.

"Fofonov byl pozitivně testován na zakázaný stimulant heptaminol. Informovali jsme ho o tom dnes," řekl v neděli agentuře Reuters šéf AFLD Pierre Bordry. Podle něj měl Fofonov pozitivní test po čtvrteční 18. etapě, v níž skončil šestadvacátý. AFLD zjišťovala, zda má cyklista na užívání heptaminolu výjimku, ale nebylo tomu tak.

Bezprostředně po zveřejnění prohřešku následovala výpověď smlouvy z týmu Crédit Agricole. "Řekl nám, že si koupil něco na internetu a neoznámil to týmovému lékaři. To je vážný prohřešek a samozřejmě je propuštěn ze stáje," uvedl Roger Legeay, manažer týmu, za nějž Fofonov jezdil od roku 2006.

Jednatřicetiletý rodák z Almaty závod dokončil na celkově devatenáctém místě se ztrátou 28:31 minuty na vítězného Carlose Sastreho ze Španělska. Nejlepší výsledek zajel v deváté etapě, v níž obsadil čtvrté místo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články