Hlavní obsah

Cyklisté pro týmový sprint už bydlí ve vesnici

Martin KézrPrávo

Triu cyklistů pro týmový sprint na dráze připadl primát prvních českých obyvatel olympijské vesnice. „Máme tam tři týdny na aklimatizaci a trénink. Chceme si naplno užít olympijskou atmosféru, i proto, že zajištění účasti v Pekingu pro nás bylo trnité,“ líčí ve 22 letech nejstarší z reprezentační sestavy Adam Ptáčník.

Článek

Po dubnovém MS figurovalo Česko pro týmový sprint na prvním nepostupovém místě. „Naštěstí se ukázalo, že nám špatně sečetli vyjeté body a po administrativní opravě jsme se vešli před Poláky. Jenže ti podali protest a nakonec na olympiádu jedou taky, takže tam bude celkově třináct zemí,“ doplňuje Tomáš Bábek. „Pro nás je už samotná účast cennou zkušeností. Budeme tam nejmladší. Můžeme jen překvapit, rádi bychom se vešli do desítky,“ říká Denis Špička.

Velodrom Laošan už znají čeští cyklisté z únorového Světového poháru. „Nikdy jsem neviděl větší halu pro dráhovou cyklistiku, v paměti mi zůstala i nesmírně rychlá dráha, což ale ocení spíš stíhači,“ míní Bábek.

„Uvnitř mě doslova přecházel zrak. Mně osobně se tam docela dařilo,“ pokračuje Ptáčník, který se zřejmě postaví i na start individuálního sprintu a Špička by zase mohl jet keirin. Kvůli všudypřítomnému smogu chtějí cyklisté trénovat jen na dráze za motorkou a neplánují vůbec vyrážet na silnici. „Chtěli bychom vidět i některé další sporty a podívat se také na čínskou zeď, ale nevím, jestli na to vůbec bude čas,“ uzavírá Ptáčník.

Reklama

Související témata: