Hlavní obsah

Contador draží své kolo, aby pomohl v boji s pandemií

Bývalý španělský cyklista Alberto Contador se rozhodl podpořit finančně španělskou pobočku Červeného kříže v boji s pandemií koronaviru. Přispěje částkou, za niž bude vydraženo kolo, na kterém jel v roce 2011 Giro d'Italia a pak i Tour de France. Tenista Rafael Nadal pomůže stejné organizaci prodejem trička, v němž loni dobyl již dvanáctý triumf na French Open.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý španělský cyklista Alberto Contador.

Článek

Oba velikáni španělského sportu informovali o svých krocích ve středu na sociálních sítích. "Stále se potýkáme s nemocí Covid-19 a já bych ještě rád pomohl. Proto dávám do aukce kolo, které je pro mě hodně výjimečné," uvedl sedminásobný vítěz závodů Grand Tours, který ukončil kariéru po sezoně 2017.

Sedmatřicetiletý Contador vyhrál Tour v roce 2010 potřetí v kariéře a rok nato po triumfu na Giru útočil na vítězný hattrick na Staré dámě. Dojel pátý. Protože měl ale během Tour 2010 pozitivní dopingový nález na clenbuterol, o všechny tyto tři výsledky přišel. Po dlouhých průtazích byl v únoru 2012 zpětně potrestán dvouletým zákazem startu.

Contadorovo kolo šlo do aukce s vyvolávací cenou 2500 eur. K dnešnímu večeru vyšplhala částka na 12 800 eur (přibližně 350 000 korun).

Nadal se letos chystal zaútočit na další titul z pařížské antuky, který by pro něho byl jubilejním dvacátým grandslamovým triumfem a vyrovnal by se rovněž stále aktivnímu rekordmanovi Rogeru Federerovi ze Švýcarska. French Open ale bylo kvůli pandemii přeloženo z května na přelom září a října.

Španělsko je zemí s druhým nejvyšším počtem nakažených nemocí Covid-19 po USA. Z téměř 150 tisíc nemocných takřka desetina zemřela.

Reklama

Související témata: