Hlavní obsah

Cyklista Ricco přiznal doping na Tour

ŘÍM

Italský cyklista Riccardo Ricco přiznal, že na Tour de France dopoval, a je za to připraven nést odpovědnost. Čtyřiadvacetiletý jezdec ve středu vypovídal před antidopingovou komisí Italského olympijského výboru.

Článek

"Na Tour jsem udělal, co jsem udělal. Byla pouze moje chyba," uvedl v úterý před novináři Ricco, jenž na Tour vyhrál dvě etapy, ale pak měl pozitivní test na EPO.

"Vždy jsem vyhrával zásluhou svých nohou. Bohužel jsem udělal chybu a musím za ni zaplatit. Nemyslím ani na návrat k cyklistice... Prostě mám před sebou břemeno, kterého se musím zbavit," dodal druhý muž letošního Gira d'Italia, jemuž hrozí dvouletý trest.

Ricco byl po dopingovém nálezu propuštěn ze stáje Saunier Duval, jež okamžitě ze závodu odstoupila. Zároveň ztratila titulárního sponzora, neboť firma Saunier Duval, vyrábějící topení a klimatizaci, ohlásila kvůli dopingu odchod z cyklistiky.

Ricco, nejznámější postava mezi čtyřmi dopujícími cyklisty na letošní Tour, byl s největší pravděpodobností chycen díky speciální pasti na podvodníky. Podle agentury DPA totiž farmaceutická firma Roche vložila do třetí generace látky EPO po dohodě se Světovou antidopingovou agenturou WADA molekulu, která "vyplave" na povrch při kontrole a usvědčí viníka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články