Hlavní obsah

Armstrong skončil v závodě horských kol v USA druhý

Sedminásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong se tři roky po ukončení kariéry postavil na start soutěžního závodu a hned z toho bylo druhé místo. V populárním závodě horských kol Leadville Trail 100 ve Skalistých horách byl v coloradském Leadville lepší pouze obhájce titulu Dave Wiens.

Foto: REUTER/Eric Gaillard

Lance Armstrong

Článek

"Na konci mi došel 'benzin'. Na sedmihodinové jízdy už nejsem zvyklý," řekl agentuře AP Armstrong, který svým výkonem donutil Wiense zajet rekordní čas. Armstrong za vítězem zaostal o minutu a 56 vteřin. "Byl jsem opravdu na dně, ale užíval jsem si to. Proto jsem tady závodil, abych měl nějakou motivaci trénovat a být stále ve formě. Závod byl opravdu parádní," dodal s tím, že příští rok by se rád zúčastnil znovu.

Šestinásobný šampion Wiens dojel do cíle s píchlým zadním kolem v čase šest hodin 45 minut a 45 vteřin a o 13 minut vylepšil vlastní maximum, které stanovil loni. "Sice jsem Armstronga porazil, rozhodně se s ním ale nesrovnávám. Chlapík, který tady dneska jel, není ten stejný, který vyhrál Tour de France," prohlásil Wiens. "Ale předvedl skvělý výkon, je opravdu třída. Moc jsme toho spolu nenamluvili, protože nám oběma šlo o výsledek," dodal s tím, že Armstrong byl zatím jeho největším konkurentem a prý ho donutil k maximálnímu výkonu.

Reklama