Hlavní obsah

Třetí etapu cyklistické Vuelty vyhrál Belgičan Boonen

CÓRDOBA

Belgický cyklista Tom Boonen vyhrál třetí etapu Vuelty z Jaénu do Córdoby. Na druhém místě dojel v hromadném spurtu Daniele Bennati, který se díky bonifikacím dostal do čela průběžného pořadí, třetí byl Němec Erik Zabel.

Článek

Bývalý mistr světa Boonen se díky dnešnímu triumfu posunul na třetí místo průběžného pořadí a na vedoucího Bennatiho ztrácí deset sekund. Druhý Alejandro Valverde, kterého italský cyklista sesadil z prvního místa, zaostává o sedm vteřin.

Boonen svým vítězstvím ukončil devítileté belgické čekání na etapové prvenství na Vueltě. "Když mi řekli, že nesmím jet na Tour de France, bylo to hodně tvrdé. Tak jsem si řekl, že si spravím chuť ve Španělsku," připomněl mistr světa z roku 2005 nedávnou aféru s pozitivním testem na kokain.

Belgický cyklista si před letošním ročníkem slavného závodu dal jasný cíl. Chce vydržet až do úplného závěru v Madridu. V minulých letech totiž dvakrát vzdal, závod dokončil naposledy v roce 2003. "Když cestou posbírám pár dalších vítězství, bude to příjemné. Ale vyhrát už tak brzy je fantastické," dodal.

V úterý čeká cyklisty 170 kilometrů dlouhá etapa z Córdoby do Puertollana.

Vuelta - 3. etapa (168,6 km):
1. Boonen (Belg.) 4:25:24, 2. Bennati (It.), 3. Zabel (Něm.), 4. Fernandez (Šp.), 5. Roche (Ir.), 6. Van Avermaet (Belg.) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Bennati 8:56:27, 2. Valverde (Šp.) -7, 3. Boonen -10, 4. Pozzato (It.) -20, 5. Martinez (Šp.) -22, 6. Rebellin (It.) -26.

Reklama