Hlavní obsah

Armstrong prý chystá návrat k cyklistice, chce jet i Tour

AUSTIN

Legendární cyklista Lance Armstrong se údajně tři roky po ukončení kariéry chystá k návratu do pelotonu. Podle internetové verze odborného magazínu VeloNews chce brzy sedmatřicetiletý Američan v příštím roce startovat v pěti závodech včetně Tour de France, na níž vybojoval rekordních sedm vítězství za sebou.

Foto: Oakley

Americký cyklista Lance Armstrong mává fanouškům na Tour de France.

Článek

Armstrong by se měl do pelotonu vrátit jako člen kontroverzní stáje Astana, kterou řídí belgický manažer Johan Bruyneel, pod jehož vedením jezdil v týmech US Postal a posléze Discovery Channel. Astana letos nebyla připuštěna na start Tour de France kvůli skandálu z loňského ročníku, kdy byl její jezdec Alexandr Vinokurov ze závodu vyloučen po pozitivním dopingovém testu a stáj poté ze závodu odstoupila.

Podle magazínu VeloNews, který se odvolává na anonymní zdroj, chce jet Armstrong v příští sezóně také americké závody Kolem Kalifornie a Kolem Georgie a ve Francii Paříž-Nice a Dauphiné-Libéré. Cyklista, kterého proslavil i úspěšný boj proti rakovině, by neměl za závody pobírat žádný plat ani prémie.

Armstrong, jenž také čelil obviněním z dopingu, prý hodlá na důkaz "čistoty" svých výkonů během svého návratu zveřejňovat výsledky svých krevních testů na internetu.

Peloton opustil v roce 2005 po sedmém triumfu na Tour. Od té doby si zaběhl několik městských maratonů a nedávno absolvoval také náročný závod na horských kolech ve Skalistých horách.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články