Hlavní obsah

Vedení stáje Astana popřelo, že by za ni měl jezdit Armstrong

AUSTIN

Vedení stáje Astana popřelo informace, že by se v jejím dresu měl vrátit k cyklistice legendární Lance Armstrong. Podle odborného internetového magazínu VeloNews se totiž sedminásobný vítěz Tour de France tři roky po ukončení kariéry chystá v téměř sedmatřiceti letech k návratu do pelotonu.

Foto: SPORT/Ondřej Krynek

Cyklista Lance Armstrong

Článek

"S nikým jsme nemluvili a nic takového neplánujeme," citovala agentura AP mluvčího Astany Philippa Maertense. "Co víme, tak Lance ani nechce dělat silniční cyklistiku," reagoval mluvčí na informace serveru VeloNews, podle nichž by měl Armstrong v příštím roce za Astanu jet Tour de France, závod Kolem Kalifornie, Paříž-Nice, Kolem Georgie a Dauphiné Libéré. Všech podniků by se navíc účastnil zadarmo, nebral by plat ani bonusy.

"Nevím, odkud se tyhle historky berou," přidal šéf Astany Johan Bruyneel, pod jehož vedením Armstrong ještě v barvách Discovery a US Postal vyhrál všechny své Tour. "Samozřejmě by bylo od nás hloupé odmítnout Armstronga, kdyby se chtěl vrátit, ale tohle není ten případ," uvedl Maertens.

O Armstrongových úmyslech neví ani americká cyklistická federace, u níž by si šestatřicetiletý jezdec musel zažádat o licenci. Podle šéfa Seana Pettyho však Armstrong nikdy nežádal o licenci dřív než v lednu či v únoru.

Armstrong skončil s cyklistikou v roce 2005 po sedmém triumfu na Tour. Od té doby si zaběhl několik městských maratónů a nedávno absolvoval také náročný závod na horských kolech ve Skalistých horách. "Víme, že Lance i pak dál tvrdě trénoval, ale jenom se chystá na pár závodů horských kol," řekl Maertens.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články