Hlavní obsah

Armstrong opět vítězí a příští rok chce jet pět hlavních závodů

SNOWMASS

Sedminásobný král Tour de France Lance Armstrong už zase vítězí. Nedlouho poté, co oznámil návrat do profesionálního pelotonu, vyhrál týmovou soutěž v Coloradu. Ve dvanáctihodinovém závodě horských kol byl nejlepší jeho tříčlenný tým Livestrong.

Foto: SPORT/Ondřej Krynek

Lance Armstrong

Článek

Sedmatřicetiletý cyklista oznámil ve čtvrtek, že se vrací také kvůli tomu, že chce zviditelnit boj proti rakovině, kterou kdysi trpěl. "Nejdůležitější je rozšířit boj proti rakovině na větší plochu. Nejlepší cestou je jezdit závody po celém světě," naznačil s tím, že plánuje navštívit se svým kolem všechny kontinenty.

V jeho plánech pro příští sezónu je pět hlavních závodů. Mezi nimi jsou etapové závody Kolem Kalifornie, Kolem Georgie, Paříž-Nice, Dauphiné Libéré a především Tour de France. Zde bude bojovat o osmé prvenství, které ale nechce za každou cenu. "Já ho nepotřebuju, mnohem důležitější je rozšíření boje proti rakovině," dodal.

Velkou neznámou je stále jméno týmu, ve kterém se příští rok Armstrong objeví. Hovoří se o stáji Astana vedené manažerem Johanem Bruyneelem, jenž Armstrongovi pomohl k sedmi triumfům na Tour. Možností je i vlastní tým pod hlavičkou Team Livestrong.

Reklama