Hlavní obsah

Němec Baumann vyhrál cyklistický závod Praha-K.Vary-Praha

PRAHA

Vítězem 63. ročníku nejdelšího českého jednorázového cyklistického závodu Praha - Karlovy Vary - Praha se po 263 kilometrech stal německý jezdec Eric Baumann. Do cíle na Hradčanském náměstí přijel s náskokem 22 sekund před svým krajanem a spolujezdcem ze stáje Sparkasse Dirkem Müllerem.

Článek

Pro třetí místo si dospurtoval František Raboň z celku Columbia, jenž v sobotu ale startoval v barvách výběru České republiky.

Na start se v chladném počasí postavilo celkem 162 jezdců a hned od prvních kilometrů bylo pole aktivní s pokusy po únik. Ten nejpodstatnější se zrodil již na 45 kilometru, kdy ujelo jedenáct jezdců a postupně si vypracovali náskok, který byl v polovině závodu v Karlových Varech ve stoupání na Panoramu osm minut.

Zlikvidovat se jej snažili především závodníci v barvách České republiky, hlavně Raboň s Romanem Kreuzigerem, pro něž byl sobotní start zároveň poslední přípravou před mistrovstvím světa, které se jede příští týden v italském Varese.

Nejlepší z Čechů Raboň dojel třetí

Asi dvacet kilometrů před cílem ujela z vedoucí skupiny dvojice Baumann, Dassler. Ve stoupání v motolském kopci ale nestačil ani Dassler a Baumann si dojel pro prvenství. Peloton ostatní uprchlíky dojel, Raboň s Kreuzigerem se snažili nástupy skupiny roztrhat, ale nepovedlo se, takže o druhé místo spurtovala skupina sedmi jezdců.

"Bylo to hodně náročné. S Romanem jsme se snažili skupinu dojet, ale nikdo nám moc nepomohl. Proto jsme po polovině závodu přestali tahat a soustředili se na závěr. Chtěl jsem vyhrát, kluci se mi snažili pomoci, ale měl jsem toho v závěru dost a hlavně mě chytaly silné křeče," řekl v cíli nejlepší z českých jezdců Raboň. "Zklamaný rozhodně nejsem, bral jsem závod především jako přípravu na světový šampionát a z tohoto pohledu to bylo vynikající," dodal Raboň.

Stejně vnímal závod i Kreuziger. "Jako trénink to bylo výborné. Bylo sice chladno, což já příliš rád nemám, ale můžeme být rádi, že nepršelo. Rozhodně je lepší jet takový závod, než jen trénovat," uvedl Kreuziger, který skončil těsně za elitní desítkou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články