Hlavní obsah

Američanka Nebenová vyhrála na cyklistickém MS časovku

VARESE

Americká cyklistka Amber Nebenová vybojovala svoji první velkou medaili, a hned zlatou. Na světovém šampionátu ve Varese ve středu vyhrála časovku na 25,2 kilometru, když o sedm sekund zdolala Christiane Soederovou z Rakouska. Třetí Němka Judith Arndtová za vítězkou zaostala o 21 sekund.

Článek

Z dvojice českých závodnic na startu dopadla lépe Martina Růžičková, kterou dosažený čas zařadil na 18. místo, tedy o dvě příčky níž než před rokem. Jarmila Machačová skončila osmadvacátá.

Před rokem ve Stuttgartu skončila Nebenová čtvrtá. Na olympijských hrách v Pekingu, kde dominovala její krajanka Kristin Armstrongová, na ni místo v americké nominaci nezbylo. Vše si ale nyní vynahradila ve Varese.

Soederová si při absenci obhájkyně zlata Němky Hanky Kupfernagelové o jedno místo oproti loňsku polepšila. Arndtová navázala ziskem bronzu na stříbro z roku 2004.

Bez medaile zůstala největší favoritka Armstrongová, která na posledních třech šampionátech nechyběla na stupních vítězů. Loni skončila druhá, v roce 2006 vyhrála a o rok dříve byla třetí. Dnes skončila pátá.

S prázdnýma rukama se z MS vrátí i mistryně světa z let 2004 a 2005 a bronzová z Pekingu Karin Thürigová ze Švýcarska, která obsadila šesté místo. Stříbrná medailistka z olympijských her Emma Pooleyová z Velké Británie se dokonce musela spokojit až s osmým místem.

MS - časovka žen na 25,2 km:
1. Nebenová (USA) 33:51, 2. Soederová (Rak.) -7, 3. Arndtová (Něm.) -21, 4. Antošinová (Rus.) -23, 5. Armstrongová (USA) -25, 6. Thürigová (Švýc.) -29, ...18. Růžičková -2:02, 28. Machačová (obě ČR) -2:46.

Reklama