Hlavní obsah

Cyklokrosař Bína vyhrál v Lounech a vede Český pohár i celkově

LOUNY

Martin Bína vyhrál v Lounech třetí závod Českého poháru v cyklokrosu a osamostatnil se v čele průběžného pořadí. Jezdec týmu Budvar Tábor zatím v elitním domácím seriálu neskončil hůře než druhý. Dnes jej na stupně vítězů doprovodili Martin Zlámalík a Petr Dlask, který se s Bínou dělil po dvou závodech o celkové vedení.

Článek

V rychlém závodě měl hned v prvním kole pád jeden z favoritů Zdeněk Mlynář a stálo jej pak hodně času a sil, než se vrátil mezi nejlepší. Technické problémy zase přibrzdily aktivního Zlámalíka, který soupeřům ujel ve druhém okruhu. O náskok přišel po problémech se sedlem, kvůli nimž musel vyměnit kolo.

Po polovině závodu se vytvořila čtyřčlenná vedoucí skupina, ve které pozdější medailisty doplňoval biker Jaroslav Kulhavý. Dvě kola před cílem se ale na lídry dotáhlo další kvarteto jezdců, a to především zásluhou Mlynáře.

Do závěrečného okruhu vjel na prvním místě Dlask, ale vzápětí mu spadl řetěz a Bína se Zlámalíkem se dostali před něj. "Po výjezdu z lesa jsem pak nastoupil a malý náskok udržel," konstatoval Bína. "Čekal jsem, jak se závod bude vyvíjet, protože jsem měl v týdnu zdravotní problémy," dodal vítěz.

Reprezentační trenér Petr Klouček označil závod v Lounech za nejlepší v dosavadním průběhu sezony. "Dramatický a bojovný. Netaktizovalo se a jelo se naplno. Ukázalo se, že domácí špička je nyní poměrně vyrovnaná," pochvaloval si trenér.

Český pohár:
1. Bína (Budvar Tábor) 1:03:03, 2. Zlámalík (Prodoli) -6, 3. Dlask (Fidea) -8, 4. Mlynář (Max Cursor) -10, 5. Ausbuher (Exe Jeans) -12, 6. Barenyi (SR) -17, 7. Kulhavý (Michellin Specialized) -23, 8. Chrobák (Control Johnson Ml. Boleslav) -50, 9. Škarnitzl (Dimp Giant) -1:09, 10. Kášek (Budvar Tábor) -1:17.
Pořadí po třech závodech:
1. Bína 170 bodů, 2. Dlask 155, 3. Kulhavý 113, 4. Zlámalík a Barenyi oba 86.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články