Hlavní obsah

Třetí muž letošní Tour de France Kohl měl pozitivní test na CERA

Šestadvacetiletý rakouský cyklista Bernhard Kohl měl během letošní Tour de France pozitivní test na zakázanou látku CERA. Informaci o dopingovém případu nejlepšího vrchaře a třetího muže celkového pořadí oznámil v pondělí zástupce francouzské antidopingové agentury, potvrdil ji i manažer Kohlovy stáje Gerolsteiner Hans-Michael Holczer.

Článek

"Telefonoval jsem s ním a potvrdil mi, že byl informován rakouskými antidopingovými komisaři o pozitivním výsledku testu na CERA," oznámil agentuře Reuters Holczer. Ten tak během týdne musí strávit již druhý dopingový případ svého jezdce. Před týdnem neprošel sítem opakované analýzy Stefan Schumacher, vítěz obou časovek na letošní Tour.

Holczer stejně jako v případě Schumachera bude právní cestou žádat od přistiženého jezdce náhradu škody. Současně oznámil, že končí své aktivity v cyklistickém sportu.

Díky užití nové metody, která dokáže odhalit přípravek CERA, vylepšenou verzi krevního dopingu EPO, se tak počet pozitivních testů z letošního ročníku slavného závodu rozrostl na osm.

Reklama

Související témata: