Hlavní obsah

Německé stanice ARD a ZDF už nebudou vysílat cyklistickou Tour

HAMBURK

Po nedávných dopingových případech se německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF rozhodly nevysílat živé přenosy z cyklistické Tour de France. K podobnému kroku už se uchýlily loni po prokázaném dopingu německého jezdce Patricka Sinkewitze.

Článek

"Sportovní význam Tour de France se na základě nedávných dopingových případů značně snížil. Proto i hodnota vysílání silně poklesla," prohlásil předseda ARD Fritz Raff. Podobný postoj zaujali i zástupci ZDF: "Tour sami bez ARD přenášet nebudeme," dodal šéfredaktor Nikolaus Brender.

Ve večerních zprávách obou televizí by se stejně jako před rokem spoty ze slavného závodu nicméně objevit měly. Loni po vysílacích právech na žívá vysílání jednotlivých etap sáhly soukromé televize PRO7 a SAT 1. Ty si však stěžovaly na nízkou sledovanost a do budoucna s Tour nepočítají.

Opačné stanovisko zaujal sportovní kanál Eurosport, jenž nadále počítá s několikahodinovými přenosy. Důvěryhodnost Tour podlomily v posledních dnech nové testy na prostředek CERA. Tento krevní doping byl ve vzorcích z letošní Tour nalezen u Riccarda Ricca, Leonarda Piepoliho, Stefana Schumachera a naposledy nejlepšího vrchaře Bernharda Kohla.

Reklama