Hlavní obsah

UCI nechce povolit Vinokurovovi návrat na jaře

Mezinárodní cyklistická unie (UCI) chce zabránit Alexandru Vinokurovovi startovat na jaře v závodech. Kazašský jezdec se vrací do pelotonu poté, co byl za doping během loňské Tour de France v trestu.

Článek

Vinokurov byl před půldruhým rokem pozitivně testován na krevní doping a kazašský cyklistický svaz mu udělil roční trest zákazu startu místo obvyklého dvouletého. UCI se proti jeho kratší suspendaci neodvolávala, protože kapitán týmu Astana stejně ohlásil konec kariéry.

Začátkem října však Vinokurov oznámil, že se k cyklistice vrací, a po vypršení trestu chtěl začít jarními klasikami. Proti tomu je však UCI. "Neexistuje žádná možnost, abychom mu povolili návrat. UCI nebude akceptovat roční trest, měl dostat dva roky," citoval dnes server cyclingnews.com prezidenta UCI Pata McQuaida, jenž se kvůli Vinokurovovi v pátek setká s představiteli kazašského svazu.

Vítěz Vuelty 2006 Vinokurov bude po svém návratu další výraznou osobností stáje Astana. V týmu byl dosud lídrem Španěl Alberto Contador, jenž během půldruhého roku vyhrál všechny tři "Grand Tours". Na příští sezonu navíc ohlásil comeback sedminásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong.

Reklama