Hlavní obsah

Dopingový hříšník Sinkewitz bude jezdit za PSK Whirlpool

PRAHA

Německý cyklista Patrik Sinkewitz se po odpykání ročního trestu za doping vrátí do pelotonu v barvách nejlepší české stáje PSK Whirlpool-Author. Osmadvacetiletý jezdec podepsal podle svých slov s týmem roční smlouvu. První start by měl absolvovat v lednovém závodu Kolem Mallorky.

Článek

Sinkewitz měl loni na začátku června pozitivní dopingový nález na testosteron. Výsledek zkoušky byl zveřejněn v průběhu Tour de France, na které bývalý vítěz závodu Kolem Německa startoval za elitní stáj T-Mobile. Kvůli jeho dopingové aféře přerušily německé televizní stanice ARD a ZDF přímé přenosy z Tour.

Díky tomu, že následně spolupracoval s vyšetřovateli a otevřeně mluvil o dopingových praktikách v T-Mobile, dostal Sinkewitz jen roční trest místo obvyklého dvouletého zákazu startů. Distanc mu vypršel 17. července, nové angažmá však hledal dlouho marně.

"Podpisem nové smlouvy pro mě končí hodně těžké období," řekl televizní stanici TVnews-Hessen cyklista, kterého T-Mobile po vypuknutí aféry propustil. "To, že budu moct znovu závodit, je ohromné. Poučil jsem se z chyb a chci začít znova. Tým mi nabídl potřebnou perspektivu. Pojedeme i některé velké závody. Myslím, že se všechno relativně rychle vrátí do normálních kolejí," uvedl Sinkewitz.

V PSK Whirlpool-Author letos v létě předčasně skončil světový rekordman Ondřej Sosenka, který měl na červnovém mistrovství republiky v časovce pozitivní test na zakázanou látku metamfetamin. V říjnu dostal dvouletý trest a vzápětí ohlásil konec kariéry.

Reklama