Hlavní obsah

Cyklistku Kozlíkovou čeká v Melbourne první start po olympiádě

PRAHA

Cyklistka Lada Kozlíková má před sebou premiérový závod po olympijských hrách v Pekingu. Při Světovém poháru dráhařů, který bude od čtvrtka do soboty hostit Melbourne, bude jedinou českou reprezentantkou na startu.

Článek

V předchozím úvodním dílu seriálu v Manchesteru cyklisté vybojovali bronz zásluhou Martina Bláhy ve scratchi a dalších sedm umístění v desítce, Kozlíková se na to pokusí navázat.

V Austrálii čeká českou závodnici náročný program. Ve čtvrtek absolvuje na okruhu dlouhém 250 metrů stíhací jízdy na tři kilometry a bodovací závod, v pátek pak scratch. Jejím cílem je podle trenéra Břetislava Usnula vybojovat taková umístění a získat body, které by jí zajistily solidní vyhlídky na účast na světovém šampionátu v polském Pruszkówě. "Za nejdůležitější považujeme stíhací závod," řekl ČTK kouč nejlepší české závodnice.

Kozlíková se po přestávce po olympijských hrách připravovala dva týdny na Mallorce a v posledním měsíci především najížděla kilometry v Chorvatsku. "Získala jsem potřebný základ a myslím, že jsem dobře připravena. Myslím minimálně na umístění v první desítce," uvedla Kozlíková.

Reklama