Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar skončil v Belgii opět na stupních vítězů

TURVUREN

Cyklokrosař Zdeněk Štybar vybojoval na belgických tratích během osmi dnů už čtvrté umístění na stupních vítězů. Po triumfech v Diegemu a Loenhoutu a druhém místě v Baalu v neděli skončil v Tervurenu třetí v závodě druhé kategorie UCI. Z prvenství se radoval domácí Niels Albert před Italem Enrikem Franzoiem.

Článek

Albert naznačil, že se před blížícím se světovým šampionátem dostává po zranění opět do formy, a vybojoval šesté vítězství v sezoně. Naopak jeho krajan a první muž světového žebříčku Sven Nijs skončil dnes až desátý. Hned za ním dojel Martin Zlámalík, zbývající český jezdec ve startovním poli Radomír Šimůnek špatně odstartoval a v polovině závodu odstoupil, přestože počáteční ztrátu zlikvidoval.

"Necítil jsem se dnes dobře a hlavou jsem byl spíše připraven na sobotu, proto jsem skončil," řekl ČTK Šimůnek, kterého stejně jako ostatní českou elitu čeká o víkendu domácí šampionát v Kolíně. "Věřím, že formu mám. Dokázal jsem si to v posledních závodech. Zdeněk Štybar mě sice porážel, ale dost těsně, tak věřím, že mu v Kolíně zatopím," dodal Šimůnek.

V závodě žen dojela na čtvrtém místě Pavla Havlíková. Z vítězství se radovala nizozemská závodnice Daphny van den Brandová. Junior Jan Nesvadba skončil druhý o pouhé tři sekundy za Seanem De Biem z Belgie.

Cyklokrosový závod v Tervurenu:
Elite: 1. Albert (Belg.) 1:00:15, 2. Franzoi (It.) -21, 3. Štybar (ČR), 4. Pauwels, 5. S. Vanthourenhout všichni -32, 6. Vervecken (všichni Belg.) -47, ...11. Zlámalík -49, Šimůnek (oba ČR) nedokončil.
Ženy: 1. Van den Brandová (Niz.) 41:19, 2. Lloydová (USA) -31, 3. Wymanová (Brit.), 4. Havlíková (ČR) obě -1:11.
Junioři: 1. De Bie (Belg.) 38:20, 2. Nesvadba (ČR) -3, 3. Veestraeten (Belg.) -32.

Reklama