Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar získal třetí domácí titul

KOLÍN

Zdeněk Štybar vybojoval na domácím šampionátu cyklokrosařů svůj třetí mistrovský titul. Jezdec stáje Fidea v sobotu v Kolíně zvítězil před Radomírem Šimůnkem z BKCP Power Plus, třetí dojel další jezdec týmu Fidea Petr Dlask. Na pátém místě skončil Martin Bína z Budvaru Tábor, což mu v konečném hodnocení vyneslo prvenství v osmidílném seriálu Českého poháru.

Článek

Do terénu vjel na vedoucí pozici Ondřej Bambula, ale záhy jej v čele pelotonu tvořeného 38 muži a osmičkou juniorů vystřídal největší favorit Štybar. Za něj se zavěsili další adepti na prvenství a cílem úvodního kola posléze Štybar projel před Šimůnkem a Dlaskem.

V druhém okruhu získal Štybar malý náskok, za ním jeli Šimůnek s Dlaskem, další dvojici tvořili Bína a Ausbuher, šestý byl Zlámalík. Šimůnek se ale s pozicí druhého muže domácího cyklokrosového pelotonu nehodlal smířit a v třetím z celkového počtu sedmi okruhů Štybara dostihl.

To se ale Štybarovi příliš nezamlouvalo, za svým soupeřem se jen vezl a nestřídal, takže umožnil dojet vedoucí dvojici stájovému kolegovi Dlaskovi. V pátém kole Šimůnek nastoupil a udržel se ho jen Štybar, zatímco Dlask trochu zaostal. Znovu ale zabojoval, v předposledním kole se opět do vedoucí skupiny dotáhl a nakonec pomohl Štybarovi k titulu.

V jedné ze zatáček totiž Dlask Šimůnka trochu přibrzdil a Štybar toho okamžitě dokázal využít k získání náskoku. A ten si již uhlídal až do konce, přestože Šimůnek dělal vše pro to, aby jej dojel a poprvé v kariéře vybojoval české zlato.

Dlask se jej držel až do posledních metrů, ale v cílové rovince už nebylo o Šimůnkově stříbru pochyb. Podruhé tak na domácím mistrovství vybojoval druhé místo, vedle toho byl ještě čtyřikrát třetí.

Reklama