Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar: Národní barvy budu na kole vozit dál

Hřejivý pocit vítězství přebil i krutý mráz. Cyklokrosař Zdeněk Štybar si o víkendu v Kolíně dojel pro třetí titul českého mistra a v cíli zapomněl i na to, že je promrzlý na kost. „Nejhorší je, že se člověk nemůže nějak extra nabalit, protože by na kole neměl cit,“ říká Štybar v rozhovoru pro Právo.

Článek

Co bylo v závodě nejtěžší?

Asi ta zima. Mráz byl hrozný, v takovém jsem možná ještě nikdy nezávodil. Nejhorší je, že se člověk nemůže nějak extra nabalit, protože by na kole neměl cit. Ale mám radost, že jsem to zvládl. A vítězství mě opravdu zahřálo.

Jak moc velkou zásluhu má na vašem titulu stájový kolega Petr Dlask?

Obrovskou. Dlasky mi hrozně pomohl a doufám, že mu to brzy budu moct vrátit. Díky tomu, že byl skoro pořád se mnou, jsem v rámci možností mohl pošetřit síly na ten závěr. Ani pořádně nevím, jak se mi v předposledním kole povedl ten rozhodující. Najednou jsem měl pár metrů k dobru a už jsem to udržel do cíle.

Co pro vás znamená mistrovský trikot?

Jsem rád, že ho budu vozit i v roce 2009. I v týmu to určitě přivítají. Já aspoň nemusím měnit oblečení. V sobotu jsem podle regulí v mistrovském dresu jet nemohl, tak jsem musel nafasovat klasické týmové oblečení. Něco jsem si ještě půjčoval od Dlaskyho. Teď se zase můžu obléct do svého. A na kole budu vozit dál národní barvy.

To byste snad mohl i kdybyste titul nezískal...

To ano, ale neudělal bych to. Byla by to historie a ne současnost. Prostě bych to cítil tak, že mi nepřísluší mít rám v národních barvách, když nejsem mistr republiky.

Co vás čeká v nejbližších dnech?

Od neděle jsem na Mallorce na soustředění. Budu tady až do soboty a v neděli je Světový pohár v Roubaix. Pak další svěťák v Miláně a už bude mistrovství světa.

Reklama