Hlavní obsah

Armstrong nepřemýšlí před australským startem o vítězství

ABELAIDE

Americký cyklista Lance Armstrong nepředpokládá, že by při svém prvním startu po tříleté pauze útočil na vítězství. Sedmatřicetiletý Texasan dorazil o víkendu do Austrálie, kde se od 20. ledna zúčastní šestietapového závodu Tour Down Under.

Článek

"Bylo by hodně nerealistické očekávat vítězství. Můžu být klidně první, kdo odpadne," uvedl Armstrong na tiskové konferenci v Adelaide.

Slavný Američan ukončil kariéru po svém sedmém triumfu na Tour de France v roce 2005. Loni v září ohlásil návrat, jehož motivem je především upozornit na boj proti rakovině. Sám Armstrong úspěšně prošel rakovinou varlat.

Do Austrálie dorazil coby člen týmu Astana za bezpečnostních opatření, která obvykle náleží hlavám státu, a dnes se představil na tiskové konferenci před zaplněným sálem novinářů.

"Testy, které jsme dělali na kole, na silnici i v laboratoři, ukazují, že má lednová fyzička je mnohem lepší než v letech, v nichž jsem vyhrával Tour," uvedl Armstrong, jenž podle svých slov trénoval před návratem tvrději než kdy dřív. "Výsledky testů však neznamenají nic, dokud nejste v závodě," dodal.

Po svém příletu do Austrálie absolvoval čtyřhodinovou projížďku. "Cítil jsem se trochu nejistě a nervózně," řekl. "Jsem docela fit, ale nejde jen o kondici. Jde o to, že se 200 chlapů řítí silnicí a nebezpečnými zatáčkami v rychlosti 70 nebo 80 kilometrů za hodinu," dodal Armstrong, jenž by se měl letos poprvé v kariéře zúčastnit Gira d'Italia.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články