Hlavní obsah

Jedničkou v nominaci českých cyklokrosařů na MS je Štybar

PRAHA

Osmnáct cyklokrosařů bude reprezentovat Českou republiku na světovém šampionátu, který se uskuteční 31. ledna a 1. února v Hoogerheide v Nizozemsku. Jedničkou v pondělí zveřejněné nominace je Zdeněk Štybar, třetí muž současného světového žebříčku a zároveň třetí cyklokrosař v pořadí Světového poháru, který skončil v neděli v Miláně. V Hoogerheide bude obhajovat stříbrnou medaili z loňského MS v Trevisu.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Štybar

Článek

Vedle něj nastoupí na start v kategorii elite Radomír Šimůnek, Petr Dlask, Kamil Ausbuher, Martin Bína a Martin Zlámalík. Největší českou nadějí v kategorii do 23 let je čtvrtý z celkového hodnocení SP Ondřej Bambula, v ženách šestá Pavla Havlíková. Vysoko může pomýšlet i celé kvinteto juniorů.

Nominace:
Muži - elite: Zdeněk Štybar (Fidea), Radomír Šimůnek (BKCP - Power Plus), Petr Dlask (Fidea), Kamil Ausbuher (Exe Jeans), Martin Bína (Budvar Tábor), Martin Zlámalík (Prodoli) - náhradník: Jan Chrobák (Control Johnson Ml. Boleslav).
Do 23 let: Ondřej Bambula (Budvar Tábor), Lukáš Klouček (Sunweb -Projob), Jiří Polnický (Empella), Lukáš Příhoda (KC Hlinsko), David Menger (Budvar Tábor).
Junioři: Jan Nesvadba (KC Kooperativa), Radek Polnický (Empella), Matěj Lasák (Sundace Opava), Tomáš Paprska (Scott Scania Kolín), Michael Boroš (Budvar Tábor) - náhradník: Karel Hník (Atlas Römers).
Ženy: Jana Kyptová (Control Johnson Ml. Boleslav), Pavla Havlíková (KC Kooperativa).

Reklama