Hlavní obsah

Cyklista Piepoli dostal za doping dvouletý trest

ŘÍM
Aktualizováno

Italský cyklista Leonardo Piepoli dostal podle očekávání dvouletý trest za doping. Jak v pondělí uvedl národní olympijský výbor, nesmí se jezdec vrátit do pelotonu dříve než v lednu 2011. Piepolimu je nicméně 37 let, takže se možná ani o comeback pokoušet nebude.

Článek

Piepoli byl dvakrát pozitivně testován na loňské Tour de France, na níž vyhrál jednu etapu. Bývalý jezdec týmu Saunier Duval užíval novou generaci zakázané látky EPO s názvem CERA. Stejný doping bral i jeho stájový kolega a krajan Riccardo Ricco a také on už dříve dostal dvouletý trest.

Ricco se proti suspendaci odvolal k arbitráži, což zřejmě nebude Piepoliho případ. Zkušený cyklista před několika týdny vystoupil s emotivním prohlášením, v němž vyzval sportovce, aby nedopovali, a navíc uvedl, že on sám by si zasloužil tvrdší než dvouletý postih.

"Cítím k sobě jen opovržení. Každý den Tour jsem zabíjel tu nejlepší část ze sebe. Zabil jsem i sport, který byl celým mým životem. Zašlapal jsem svou čest, své svědomí a sám sebe jsem zklamal," řekl Piepoli.

Reklama