Hlavní obsah

Štybar je největším trumfem Čechů na MS v cyklokrosu

PRAHA

Zdeněk Štybar, druhý muž světového žebříčku cyklokrosařů, by měl na nadcházejícím mistrovství světa v nizozemském Hoogerheide táhnout českou reprezentaci. Od jeho výsledku se zřejmě bude odvíjet úspěšnost celé výpravy.

Článek

„Aktuálně je na tom ze všech nejlíp, má největší šance na opravdu dobrý výsledek,“ tvrdí reprezentační trenér Petr Klouček, který už se svými svěřenci ve čtvrtek odpoledne poprvé trénoval na trati v městečku Hoogerheide, ležícím jen pět kilometrů od belgických hranic.

„Pokud by vydržela tvrdá trať, stoupají šance našich dalších kluků. Určitě by to víc hrálo do karet Šimůnkovi. Na mistrovství světa se vždycky dokáže skvěle připravit,“ říká Klouček, jenž zároveň doufá, že by se o nejvyšší příčky měl prát v sobotu i O. Bambula v závodě jezdců do 23 let.

Štybar, který převážnou část roku žije v belgickém Essenu, to má z domova na trať jen patnáct kilometrů. „Mám to sem asi nejblíž ze všech závodníků,“ culil se loňský vicemistr světa z Trevisa, který na první trénink přijel na kole.

Ve čtvrtek ho čekalo přímo na trati slavnostní vyhlášení Světového poháru, v němž skončil třetí, v pátek večer přislíbil účast na prezentaci města Tábor jako pořadatele mistrovství světa 2010. V nabitém programu si ale našel čas i na trénink. „V průměru dvě hodinky jsem byl tenhle týden denně na kole. Snažím se i dobře zregenerovat,“ dodal Štybar.

Program MS
Sobota, 11.30: junioři, 14.30: muži do 23 let. Neděle, 11.30: ženy, 14.30: muži. ČT 4 vysílá v sobotu od 17.10 záznam v délce 90 minut, oba nedělní závody pak přímým přenosem.

Reklama