Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar touží po trikotu mistra světa

HOOGERHEIDE

Obhájce stříbra z loňského mistrovství světa cyklokrosařů Zdeněk Štybar se nebrání roli jednoho z největších favoritů letošního šampionátu v Hoogerheide. Druhý muž světového žebříčku touží po trikotu mistra světa, nicméně nehodlá hodnotit sezónu jen podle výsledku nedělního závodu kategorie elite, protože už před MS dosáhl několika výrazných úspěchů.

Foto: Petr Horník, Právo

Cyklokrosař Zdeněk Štybar

Článek

"Asi je je to nejdůležitější závod sezóny, plno lidí hodnotí sezónu jen podle mistrovství světa. Ale já byl z posledních sedmi závodů sedmkrát na bedně, a to se počítá. Možná mám teď nejlepší skóre ze všech soupeřů. Už teď můžu říct, že díky těmhle výsledkům tu sezonu budu hodnotit kladně," řekl novinářům Štybar.

Přesto má velkou motivaci uspět i na šampionátu. "Když to vyjde, bude to takový krásný bonbonek. Směřoval jsem k tomu veškerou přípravu, forma by měla gradovat, ale naplánovat se to nedá. Když to klapne, bude to super," uvedl český reprezentant.

Šanci na medaili má osm jezdců

Podle něj chce být na stupních vítězů většina jezdců, reálně však na medaili může pomýšlet zhruba osm závodníků. "Ve finále se stejně počítá jen to první místo a bílý dres s proužky pro šampióna. Mezi prvním a druhým je obrovský skok. A mě ten dres strašně moc láká, i když vím, že to bude šíleně těžké," naznačil své ambice.

Největšími favority jsou podle něj domácí Lars Boom s Belgičanem Svenem Nijsem. "Boom jede doma, obhajuje titul a sám říká, že celou sezónu směřuje jen k tomuhle závodu. Tvrdí, že ho nic jiného nezajímá. Ale kdo viděl teď v Miláně Nijse, musí uznat, že je ve špičkové formě," řekl Štybar.

Suchá trať v Hoogerheide mu vyhovuje. "Nejsou na ní žádná záludná místa. Jen zacvaknout nohy do pedálů a šlapat. Žádná pořádná zatáčka, žádný sjezd, jen dlouhé roviny. Na techniku to vůbec není náročné," míní český cyklokrosař.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články