Hlavní obsah

Předposlední etapu Kolem Kalifornie vyhrál cyklista Nocentini

PASADENA

Předposlední etapu cyklistického závodu Kolem Kalifornie vyhrál Ital Rinaldo Nocentini. V čele průběžné klasifikace se udržel Levi Leipheimer a americký jezdec tak míří za třetím vítězstvím v závodě za sebou.

Článek

Nocentini rozhodl o vítězství v závěru 143 dlouhé etapy z Santa Clarity do Pasadeny, kde jezdce čekalo pět kol kolem stadiónu Rose Bowl. Ve spurtu překonal kolegy z úniku Haydena Roulstona a Pietera Weeninga.

Leipheimer dojel do cíle v hlavním poli se ztrátou více než dvou minut spolu s kolegou ze stáje Astana a sedminásobným vítězem Tour de France Lancem Armstrongem. Leipheimer má před závěrečnou etapou v čele celkové klasifikace náskok 36 vteřin před druhým krajanem Davidem Zabriskiem, Armstrongovi patří šestá příčka.

Další navrátilec do profesionálního pelotonu Floyd Landis, který se k cyklistice vrátil po dvouletém trestu za doping, jenž ho připravil o triumf na Tour de France před třemi lety, v neděli dojel na 67. místě a v průběžném pořadí mu patří 32. příčka.

Cyklistický etapový závod Kolem Kalifornie - 7. etapa (143 km):
1. Nocentini (It.) 3:24:43 hod., 2. Roulston (N. Zél.), 3. Weening (Niz.) oba stejný čas, 4. Zberg, 5. Elmiger (oba Švýc.), 6. Baldwin (USA) všichni -7, ...44. Armstrong (USA) -2:19.
Průběžné pořadí: 1. Leipheimer 27:39:02 hod., 2. Zabriskie (oba USA) -36, 3. Rogers (Austr.) -45, 4. Voigt (Něm.) -1:10, 5. Lövkvist (Švéd.) -1:29, 6. Armstrong -1:46.

Reklama

Související témata: