Hlavní obsah

Policisté udělali razii u belgických cyklistů

KORTRIJK

Několik belgických cyklistů se dnes ráno stalo terčem policejní razie. Také v domě bývalého mistra světa a současné belgické jedničky Johana Museeuwa hledali policisté dopingové látky a údajně byli úspěšní, stejně jako na dalších místech.

Foto: internet

Objetí belgických policistů dnes Museeuw (uprostřed) asi nevyhledává

Článek

Podnět k domovním prohlídkám jim daly výsledky vyšetřování případu jednoho z veterinářů, který měl sportovcům prodávat hormony pro zvířata. Agentura Reuters uvedla, že belgická policie vtrhla do více než dvaceti domů ve Flandrech. "Ve všech jsme zabavili nějaké substance," řekl Tom Janssens, pracovník úřadu státního zástupce v Kortrijku. Právě tamní veterinář byl vyšetřován v souvislosti s tím, že měl prodávat hormony nejen pro zvířata, ale distribuovat je i mezi belgické cyklisty.

Proto se policisté rozhodli pro razii; jedním z těch, kterým vtrhli do domu, byl i dvojnásobný vítěz Světového poháru Museeuw, žijící v Gistelu. Jeho otec televizi VRT řekl, že se od policie dozvěděl, že vyšetřování se týká hned několika cyklistů. "Johan s nimi spolupracuje dobrovolně," dodal Museeuw starší.

Reklama

Související témata: