Hlavní obsah

Scarponi vyhrál po návratu k cyklistice závod Tirreno-Adriatico

SAN BENEDETTO DEL TRONTO

Italský cyklista Michele Scarponi, jenž se nedávno vrátil do pelotonu po trestu za doping, vyhrál etapový závod Tirreno-Adriatico. Vedení, které si vybojoval v pondělní kopcovité etapě, uhájil v úterním finále, v němž si pro vítězství dospurtoval Brit Mark Cavendish.

Článek

Vítěz Závod míru 2004 Scarponi slavil první triumf po osmnáctiměsíčním trestu za svou účast ve španělském dopingovém skandálu Operatión Puerto. "Konečně jsem se dočkal velkého vítězství. Díky všem, kteří ve mě věřili," uvedl devětadvacetiletý Scarponi.

Na druhém místě skončil s odstupem 25 sekund jeho pětatřicetiletý krajan a bývalý kolega z týmu Acqua & Sapone Stefano Garzelli. Třetí byl s více než minutovým odstupem vítěz nedělní časovky Andreas Klöden z Německa.

Závod Tirreno-Adriatico byl pro mnohé cyklisty příležitostí k testu formy před slavnou téměř třísetkilometrovou klasikou Milán-San Remo, jež se jede v sobotu.

Cyklistický závod Tirreno-Adriatico - 7. etapa (169 km):
1. Cavendish (Brit.) 4:09:46 hod., 2. Farrar (USA), 3. Cooke (Austr.), 4. Bennati (It.), 5. Hutarovič (Běl.), 6. Furlan (It.) všichni stejný čas.
Konečné pořadí:
1. Scarponi 27:37:22 hod., 2. Garzelli (oba It.) -25, 3. Klöden (Něm.) -1:07, 4. Lövkvist (Švéd.) -1:10, 5. Basso -1:13, 6. Rebellin (oba It.) -2:06.

Reklama