Hlavní obsah

Kreuziger vyráží na soustředění do hor

Teploty, kvůli kterým odstoupil z poslední etapy závodu Paříž–Nice, jsou pryč a český cyklista Roman Kreuziger znovu trénuje. Od pondělka vyráží s částí týmu Liquigas na vysokohorské soustředění.

Článek

„Od neděle jsem si dal tři dny pauzu, ale ve čtvrtek už zase půjdu na kolo,“ řekl Kreuziger, jenž si na den odskočil z Itálie do Čes ka. „Cítím se lépe a můj závodní program pokračuje podle plánu. Věřím, že mi příprava v nadmořské výšce 2500 metrů prospěje a pak zase skočím do závodů. Začnu GP Miguela Induraina 4. dubna,“ dodal dvanáctý muž loňské Tour.

Na Paříž–Nice musel kvůli teplotám a nachlazení odstoupit z průběžného patnáctého místa. „Věděl jsem, že tam v téhle době nebudu schopen bojovat o celkové vítězství. Řada lidí už na to byla skvěle nachystaná. Já si říkám, že všechno špatné je pro něco dobré. V kopcích jsem se cítil dobře, v jedné etapě jsem se ukázal v úniku a doufám, že na dalších závodech bude forma gradovat,“ prozradil Kreuziger.

Pokud vše půjde podle plánu, měl by do startu Tour (4. července) absolvovat etapové závody Kolem Baskicka, Kolem Romandie a Kolem Švýcarska. „Romandii, která startuje koncem dubna, už bych jel rád na výsledek,“ dodal Kreuziger.

Reklama