Hlavní obsah

Armstrong má za sebou už 24 dopingových kontrol

PAŘÍŽ

Američan Lance Armstrong se od loňského září, kdy oznámil návrat k profesionální cyklistice, podrobil už 24 dopingovým kontrolám. Sedminásobný vítěz Tour de France byl naposledy testován ve Francii tamní agenturou AFLD, která mu odebrala nejen vzorky krve, moči, ale i vlasů.

Článek

Armstrong byl testován v Beaulieu-sur-Mer na jihu Francie, kde se připravuje na sobotní závod Milán-San Remo. "Byl překvapen, když jsme chtěli i vzorek vlasů a hodně se vyptával," citovala agentura Reuters operačního ředitele AFLD Jeana-Pierra Verdyho.

Podle prezidenta agentury Pierra Bordryho měla kontrola Armstrongovi také ukázat, že se mu nedostane žádných úlev. "Tohle je poprvé, co jsme z novin věděli, že je ve Francii. Musí vědět, že je řadovým cyklistou jako všichni ostatní," uvedl.

Kontrola prý sedmatřicetiletého Armstronga nezaskočila. Ve Francii je totiž neustále nepřímo obviňován z dopingu. "To je ale 'překvapení', další kontrola - konkrétně čtyřiadvacátá. Tentokrát od francouzských úřadů. Chtěli moč, krev a vlasy! Klasika," uvedl Armstrong.

Reklama