Hlavní obsah

Cancellara, Schleck a Ballan nepojedou Milán-San Remo

PAŘÍŽ

Dánský tým Saxo Bank bude v sobotní klasice Milán-San Remo postrádat své dva klíčové jezdce. Kvůli úmrtí v rodině a špatné formě vynechá téměř třísetkilometrový závod obhájce loňského vítězství Švýcar Fabian Cancellara a středeční pád na tréninku připravil o start lucemburského cyklistu Franka Schlecka. V pelotonu bude chybět i úřadující mistr světa Ital Alessandro Ballan, který bojuje s virózou.

Článek

Starší z bratrské dvojice Schlecků dostal podle oficiální zprávy týmu při sjezdu smyk předního kola a havaroval v zatáčce. "Výsledkem bylo sedm stehů na bradě a těžce pohmožděné levé zápěstí, ale vyšetření na klinice v Lucemburku vyloučilo zlomeniny," uvedla stáj v tiskovém prohlášení. Druhý muž z nedávného etapového závodu Paříž-Nice by se měl do pelotonu vrátit koncem měsíce.

Olympijský vítěz v časovce Cancellara je sice zdravý, ale snahu o zopakování triumfu z minulého roku vzdal. "Kvůli úmrtí v rodině jsem rezignoval na svůj start. Milán-San Remo má zvláštní místo v mém srdci, ale musím být realista. Moje forma nestačí na to, abych obhajoval loňské prvenství," uvedl Švýcar na svém webu.

Světového šampióna Ballana sklátila nemoc, kvůli níž bude mít tři týdny volno. Po zotavení se možná nestihne připravit na Giro d'Italia. "V téhle chvíli nemám vůbec žádné plány," konstatoval smutně.

Reklama

Související témata: