Hlavní obsah

Bikery Meridy posílili Rakušan Soukup a Slovenka Uhláriková

BRNO

S vysokými ambicemi vstupuje do letošní sezóny cyklistický tým Merida Biking, jehož cílem je prosadit se výrazně nejen na domácí, ale také na mezinárodní scéně. Pomoci k tomu mají i dvě zahraniční posily, kterými jsou osmadvacetiletý rakouský biker Christoph Soukup a dvacetiletá slovenská naděje Katarína Uhláriková.

Článek

Soukup skončil loni na olympijských hrách v Pekingu šestý a stejně dopadl na mistrovství světa v Itálii. Z evropského šampionátu má páté místo. "Merida tým znám dlouho. Proto jsem dlouho neváhal nad nabídkou, kterou podtrhly mezinárodní ambice tohoto týmu," uvedl na středeční tiskové konferenci Soukup, který si pochvaluje i krátkou vzdálenost na dojíždění do Brna z místa z Hernsteinu nedaleko Vídně.

"Vstupujeme do první sezóny, v níž počítáme se zahraničními posilami. Chceme být mezi deseti nejlepšími týmy na světě," řekl spolumajitel týmu Petr Vaněk. Mezi další cíle stáje patří umístění do pátého místa v celkovém pořadí Světového poháru a také na mistrovství světa a Evropy.

Soukup a Jiří Friedl budou startovat v kompletním programu Světového poháru. Osmnáctiletý Ondřej Cink a Uhláriková se zaměří na závody Světového poháru v Evropě, Český pohár a evropské starty v závodech s vyšším bodovým koeficientem. Jan Jobánek se bude specializovat na maratony a také obhajobu mistra České republiky.

Vrcholem sezóny bude pro tým mistrovství světa v australské Canbeře a červencové mistrovství Evropy v nizozemském Zoetermeeru.

Na konci června tým pořádá závod Merida Bike Vysočina v Novém Městě na Moravě, který vede částečně i po tratích Zlaté lyže. Už v příštím roce by ho zástupci stáje chtěli organizovat jako jeden z dílů Světového poháru. "Podmínky jsou na Českomoravské vysočině ideální. Hodně bude záležet na našem jednání na diplomatickém poli," dodal Vaněk.

Reklama