Hlavní obsah

Krnáčová chce obhájit titul v maratónu na horských kolech

PRAHA

Obhájit titul mistryně České republiky v maratonu na horských kolech a vylepšit své postavení na mistrovství Evropy a světa, to jsou hlavní cíle cyklistky Aleny Krnáčové. Osmadvacetiletá bikerka to řekla na dnešní prezentaci stáje Subway Unibon-Marin team. Spolu s Karlem Hartlem jsou v týmu, který se zaměřuje výhradně na maratonské závody v délce nad padesát kilometrů, jedinými jezdci kategorie elite.

Článek

Krnáčová, která je šestinásobnou mistryní Slovenska v běhu na lyžích, se věnuje horským kolům teprve tři roky, přesto má na kontě řadu úspěchů. Loni vyhrála i mistrovství SR a celkově skončila třetí v Českém poháru v půlmaratonu, na evropském šampionátu dojela šestnáctá a na MS obsadila 35. místo.

Vedle obhajoby zlata na domácím mistrovství se společně s Hartlem pokusí uspět i na etapovém závodě Alpentour, kde by jejich třetím partnerem do týmu měl být bývalý špičkový silniční jezdec Jan Hruška. "Na kole jezdím teprve krátce, a tak nejsem technicky tak zdatná. Proto nebudu jezdit klasické cross country, ale výhradně maratony," řekla novinářům Krnáčová.

Reklama

Související témata: