Hlavní obsah

VIDEO: Díky zlomenině je ze mě pravá cyklistka, říká Huříková

PRAHA

Doposud si Tereza Huříková odnesla z pádů maximálně modřiny a naraženiny. Nyní ji ale čeká šestitýdenní pauza kvůli zlomené klíční kosti. A tak se místo jízdě na kole česká bikerka věnuje malování. „Je to moje první zlomenina. Všichni mi říkají, že teprve teď je ze mě pravá cyklistka,“ vyprávěla s úsměvem dvaadvacetiletá závodnice na pondělním setkání s novináři.

Článek

Ve středu měla Tereza Huříková odletět do Jihoafrické republiky na první závod Světového poháru, musí ale zůstat doma... Dvaadvacetiletá juniorská mistryně světa v cross country si na soustředění v Itálii před týdnem zlomila klíční kost. „Na jednu stranu mě to moc mrzí. Na druhou si ale říkám, že je pořád lepší se zranit na počátku sezóny než těsně před mistrovstvím světa,“ přiznala bikerka.

„Letos jsem změnila přípravu. Místo na Šumavě a na běžkách jsem trénovala téměř tři měsíce v Arizoně. Už jsem se moc těšila na začátek sezóny. Bohužel jsem se ale v Itálii zranila,“ litovala Huříková. „Když jsem se ocitla na zemi, říkala jsem si, hlavně abych neměla nic zlomené. Když jsem ale viděla tu cestu kolem, můžu být nakonec ráda, že mám „jen“ zlomenou klíční kost,“ vyprávěla.

Místo kola malování

„Doposud jsem si z pádů odnesla maximálně modřiny a naraženiny. Jednou to ale přijít muselo. Je to moje první zlomenina. Všichni mi říkají, že teprve teď je ze mě pravá cyklistka,“ řekla s úsměvem. „Každý týden budu chodit na kontroly. Myslela jsem, že se kost bude hojit rychleji. Bohužel šest týdnů musím být v klidu. Dostala jsem korzet, nyní jsem hodně závislá na pomoci ostatních,“ dodala.

Na kolo by účastnice olympijských her v Pekingu chtěla usednout co nejdříve. „Jakmile se uzdravím, začnu trénovat. Letos se chci hlavně zaměřit na zářijové mistrovství světa, které se koná v Austrálii. Naposledy pojedu v kategorii do 23 let. Holkám nedám nic zadarmo,“ střádala plány vimperská rodačka. Nyní má Huříková spoustu volného času, tak se věnuje umění. „Vrátila jsem se k malování. Dokonce jsem už od kolegů dostala zakázky, tak budu mít co dělat, abych to stihla,“ prozradila na závěr.

Reklama