Hlavní obsah

VIDEO: Cyklistický klub Windoor´s Příbram představil posily - Boubala a Broniše

Veronika FeltováSport.cz

S novými posilami vyráží do další sezóny cyklistický klub Windoor´s Příbram. Tým posílil zkušený slovenský reprezentant Roman Broniš a Martin Boubal, loňský celkový vítěz Českého poháru. „V Německu jsem už nebyl spokojený, proto jsem odešel do Příbrami. Věřím, že tady navážu na úspěchy z minulého roku,“ prohlásil pětadvacetiletý Boubal.

Článek

Další oporou příbramského klubu se stal juniorský mistr Ruska Maxim Toporisčev. „Před novou sezónou jsme hodně posílili. Rádi bychom zopakovali celkové prvenství v Českém poháru. Věřím, že se klukům bude dařit a pokusí se o co nejlepší výsledky,“ řekl na středeční tiskové konferenci sportovní ředitel týmu František Trkal.

A právě Roman Broniš s Martinem Boubalem by Windoor´s Příbram měli pozvednout nejvíce. Zkušený slovenský reprezentant Roman Broniš má za úkol tým stmelit. „Myslím, že se mi to zatím daří. Moc dobře si uvědomuji, jak důležitá je týmová spolupráce,“ přiznal Broniš.

Martin Boubal přestoupil do Příbrami z německé Ratisbony Řezno. „V Německu jsem strávil tři roky. Už to začalo být stereotypní a já nebyl spokojený. Když přišla nabídka z Příbrami, neváhal jsem. Zatím mám ze všeho moc dobrý pocit,“ liboval si pětadvacetiletý cyklista. A jaké jsou jeho cíle pro letošní sezónu? "Věřím, že navážu na úspěchy z minulého roku a obhájím celkové vítězství v Českém poháru. Mým snem je také nominace na mistrovství světa. Snad se mi splní," přál si Boubal.

Minulý víkend se cyklisté příbramského klubu zúčastnili prvního závodu rakouského silničního poháru v Leondingu. A rozhodně se neztratili. Jakub Kratochvíla skončil na pátém místě a byl také nejlepším Čechem na startu. Martin Boubal dojel třináctý.

Letos má tým v plánu startovat na všech soutěžích Českého poháru a zúčastnit se také významných mezinárodních akcí. Jezdci by se měli představit na dvou etapových závodech v Polsku - Szlakiem Grodòw Piastowskich 8. až 10. května a Solidarita, která se pojede počátkem července.

Reklama